Follow by Email

Søkeresultater

mandag 9. februar 2009

Få litt Netvibes i livet ditt

Som tittelen indikerer handler dette innlegget om et program som jeg har blitt særdeles begeistret for. Programmet er Netvibes. Hva er det så som er så nyttig med dette programmet? For meg er det snakk om å organisere min egen nettbruk på en mer effektiv måte. Jeg lar rett og slett programmet gjøre jobben for meg - så leser jeg når jeg ønsker.
For at du som leser skal få et inntrykk - se hvordan jeg har gjort det her.

Kort forklart - programmet består av to ulike sider - en offentlig og en privat. På min offentlige side har jeg samlet ting som jeg tror og håper andre kan være interessert i å lese om. Jeg har også opprettet flere faner med fag - her samler jeg RSSer, nettider og bloggsøk som jeg er innom og leser jevnlig. Det er også litt om meg, mine blogger og hjemmeside.

Her kan du blant flere lese Arne Krokans blogg, Ingunn Kjøl Wiigs "Tanketråder fra en Lektors hverdag", Gjemmesiden til Svend Andreas Horgen. I tillegg holder jeg meg oppdatert på med nyheter fra UDIR mfl.

Videre har jeg lagt inn søk på for eksempel ord som pedagogikk, didaktikk, yrkespedagogikk, markedsføring mfl.
Her får jeg mange innspill og tanker - i dag leste jeg om en ledig stilling i Australia. Min første tanke var da - lurer på hvordan de jobber der? Spennende.

Summen er at jeg får mange daglige og positive innspill fra mange kunnskapsrike mennesker. Sett fra mitt ståsted er jo dette fabelaktig!

Videre har jeg samlet nyheter på en side - genialt - ett blikk på siden - så har jeg et inntrykk av hva som skjer i løpet av dagen.

Den private siden bruker jeg til å samle mine web baserte programmer som jeg bruker - noen ofte og noen sjelden - så glemmer jeg ikke at jeg har dem.

Det beste av alt - programmet er enkelt å bruke - du velger hvilket hjelpeprogram du ønsker over i f.eks. din offentlige side - dra i det - og slipp. Når du så vil endre rekkefølge - dra og slipp!

Min opplevelse etter å ha brukt programmet i noen måneder nå er både at innholdet endrer seg - og jeg bruker mindre tid på rutinepregede ting, som for eksempel lese nettaviser - og mer tid på lese interessante innspill fra andre mennesker.

Prøv - og jeg er sikker på at du vil like det. Ha en fin dag:)

1 kommentar:

  1. Interessant. Så langt har jeg bare brukt Google Reader for Rss-feedene :)

    SvarSlett