Follow by Email

Søkeresultater

mandag 9. mars 2009

Tur til Second Norway - i Second Life

I kveld har jeg deltatt på omvisning med Del og Bruks Second Life gruppe. Turen i dag gikk til Second Norway. På min phothostram i Flickr ser dere at vi sitter og koser oss med en hyggelig prat. For å få det skikkelig hyggelig valgte vi å endre fra dagslys - til solnedgang. Fint hva?

Vel - for å ta det hele fra starten. Del&Bruk er altså et nettverk for pedagoger og andre som er interessert i skole og IKT. På ca. 1 mnd har 500 medlemmer meldt seg inn, så det er tydelig at behovet for en uformell arena, hvor vi kan lære av hverandre har vært og er stort. Du kan lese mer om Del&Bruk ved å følge linken over.

Av ren nyskjerrighet meldte jeg meg inn i Second Life (SL) gruppen. Denne gruppen er en av flere - pr. 9. mars 2009 er det til sammen 46 ulike grupper. I en slik gruppe kan du få tips, råd, og diskutere med andre som gjerne jobber med samme fag -eller som interesserer seg for de samme tingene som deg.

Jeg havnet altså i SL. Her har jeg møtt mange veldig hyggelige mennesker som jeg kan både oppleve og diskutere med. Vi har vært flere steder, men i dag var det altså SN.

Etter en kort presentasjon av hva SN er - altså et møtested for nordmenn - i den virtuelle verden SL. I SN opptrer trubadurer med jevne mellomrom, du kan gå på restaurant, og du kan ta deg en svingom. I tillegg har DnBNor samlokalisert seg der og NTNU er på vei. Veldig spennende med andre ord.

På bildet ser vi at det er bygd opp både en stavkirke, og et langhus, i tillegg til vikingeskipet. Fordelen med akkurat dette vikingeskipet er at det går like fort til vanns, til lands og i luften. Praktisk.
Legg også merke til avertarene (virtuelle personer), de kan både fly, svømme og bevege seg rundt. Du oppretter en avertar, og gir din avertar egenskaper som du velger å tillegge den.
Det er jo fint å stå på et langhus med jevne mellomrom.

Avertarene sitter her ombord og ser seg rundt samtidig som vår kaptein styrer med stø hånd. Det er fire nordmenn som eier Second Norway - og du kan flytte hit. Det å leie en boenhet eller tomt koster ca 22 kroner pr mnd. Dyrt? En US Dollar =7 kroner = 270 Linden dollar, så du blir ikke ruinert.

På vegne av oss SLere ønsker vi hjertelig velkommen, både til D&B og SL - hilsen JES Brinner aka John Eivind

1 kommentar:

  1. Jeg tror det var 22 kr per måned vi kom frem til. *pirk*

    Fint referat, turen ga meg også litt mer innsikt i hva SL egentlig kan inneholde.

    - kjemikeren, AKA Iris Ceriaptrix eller omvendt ;-)

    SvarSlett