Follow by Email

Søkeresultater

søndag 30. november 2008

Bratt læringskurve!

9. november la jeg inn min første blogg. Jeg følte det var et stort skritt å ta siden jeg ikke hadde prøvd ut verktøyet før. I tillegg var jeg nok litt skeptisk til å legge ut "alt" i det offentlige rom. Den gang da!
Jeg har siden den gang (mrk dato) jobbet systematisk med å tilegne meg kunnskaper om web 2.0. Nesten hver dag har jeg lest, surfet og utforsket ulike programmer - og i morgen skal jeg ha en forelesning for elevene mine - mitt fokus blir da på at de henger etter i den digitale hverdag. Årsaken er at jeg ønsker litt debatt med dem om hva de kan og hva de bruker den utdelte bærbare datamaskinen til.

På konferansen Tid for digitale løft snakket Rune Krumsvik fra UiB om elever som stort sett bare har en redskapskompetanse, dvs at elevene får til å bruke maskinen i kombinasjon med til dels enkle programmer, og bruken er i stor grad vanebasert. Vi som pedagoger må være fokusert på å utvikle elevenes fortolkningskompetanse dvs at de utvikler evnen til å tenke selvstendig og reflektere over fagstoff.

For å komme dit måtte jeg med andre ord selv gjøre jobben, og ett av de programmene jeg liker best er netvibes. Ta en titt på www.netvibes.com/johnstorvik hvordan min første egenproduserte startside er akkurat nå. I tillegg har jeg hatt mange veiledninger på MSN - det at jeg kan lagre samtalen og bruke den senere til veiledning opplever jeg som særdeles verdifullt.

Se også http://laerendenettverk.ning.com/profiles/blogs/er-msn-undervurdert-i for utdypning. Som den observante leser vil oppdage har jeg også meldt meg inn i et pedagogisk nettverk, noe jeg allerede opplever som verdifullt.

Jeg har også opprettet flere blogger - den beste synes jeg er www.wordpress.com og til klassebruk prøver jeg nå ut www.21classes.com. En av det jeg liker best med wordpress er at du kan skjule hele linken bak f.eks ett ord eller en frase. Som litt mer rutinert blogger synes jeg dette er en kjempefordel, da jeg ikke er så begeistret for lange lenker. Det at du kan legge inn avstemminger i bloggen er også litt morro. Jeg har også opprettet blogger i It`s Learning - for elevene, men jeg har ikke fått det skikkelig i gang ennå.


Som en oppsummering vil jeg si - det er bare å ta sats og kaste seg ut i det. Selv om jeg alltid har vært glad i tilbakemeldinger fra elever og kollegaer, var det for meg en ny opplevelse å få tilbakemeldinger fra andre jeg ikke kjenner. Det er en fantastisk opplevelse - og den personlige læringskurven er bratt!

John EivindNB: Her er lenken til konferansen på Sandvika vgs: http://www.sandvika.vgs.no/index.php?page_id=1849&article_id=24951

3 kommentarer:

 1. Det er lett å bli bitt av blogge-basillen, og jeg er glad for at det ikke bare jeg som er ny i dette universet. Jeg har ikke noe erfaring med wordpress, men er fornøyd med Blogger. Det er ikke noe problem å skjule lenketekst i Blogger. Du skriver inn det ordet du vil skal ligge foran lenken, merker ordet og så klikker du på legg til lenke. Så limer du inn lenken og dermed skulle det gå greit.

  Lykke til med elevbloggingen, det er spennende, jeg har tvunget to klasser i gang, så får vi se hvor det bærer hen.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Takk for tipset - jeg skal forsøke det i min neste blogg.
  En av de tingene jeg synes er mest fasinerende er at det sitter mennesker rundt omkring og danner seg meninger og gir tips om det jeg skriver og mener.
  Ha en fin dag:) John Eivind

  SvarSlett